هفت هنر
  • خانه
  • سینما
  • نقاشی
  • موسیقی
  • مجسمه‌سازی
  • معماری
  • ادبیات
  • تئاتر
  • بیوگرافی
  • رنگارنگ
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • سینما
  • نقاشی
  • موسیقی
  • مجسمه‌سازی
  • معماری
  • ادبیات
  • تئاتر
  • بیوگرافی
  • رنگارنگ
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
هفت هنر
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
خانه بیوگرافی

بیوگرافی برگن

12 دی 1402
در بیوگرافی
0
برگن

برگن

بیوگرافی برگن : فیلم سینمایی ترکی برگن (Bergen‎) از ۴ مارس در سینما‌های کشور ترکیه اکران شده است. این فیلم از زمان ایده پردازی و فیلم نامه تا انتخاب بازیگر نقش اصلی و حتی در حال حاضر که روی پرده نمایش است حواشی زیادی را به دنبال داشته است.

برگن

به گزارش هفت هنر : برگن یکی از خوانندگان زن قدیمی ترکیه است که هنوز هم طرفداران زیادی در میان نسل قدیم و جدید دارد. او با داستان زندگی پر فراز و نشیب، و اسیدپاشی و قتل توسط همسر خود به یکی از نمادها و چهره های خشونت علیه زنان در ترکیه تبدیل شده است.

برای انتخاب نقش خواننده برگن حساسیت و وسواس های زیادی به خرج داده شد. ابتدا قرار بود سرنای ساریکایا برای جان دادن به نقش برگن انتخاب شود اما در نهایت بازیگر دورگه ، فرح زینب عبدالله Farah Zeynep Abdullah، برای این نقش انتخاب شد و با شباهت زیادش به خواننده اصلی توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کرد.

سرنای ساریکایا، پس از تماشای بازی فرح زینب عبدالله در فیلم برگن که مدت ها در حال آماده سازی آن بود، گفت: «این چیزها کار قسمته. زمان بندی ما جور در نیومد. این قسمت فرح بود. مشکلی نیست. در نهایت یک کار فوق العاده از آب در آمده.»

اکران فیلم و عدم استفاده از نام قاتل در خود فیلم

چندی پیش، اولین نمایش فیلم «برگن» با بازی فرح زینب عبدالله، اردال بشیکچی اوغلو و تیلبه ساران در یونیک استانبول برگزار شد. بشیکچی اوغلو در فیلم زندگی برگن به هالیس اوزگور قاتل این هنرمند جان بخشید.

نکته قابل توجه در زمان اکران این بود که نام اوزگور در هیچ صحنه ای از فیلم ذکر نشده بود. معلوم شد که سازندگان چنین تصمیمی گرفتند تا نام قاتل درج نشود. نام اوزگور فقط در تیتراژ نوشته شده بود. ناگفته نماند که قاتل در قید حیات و آزاد است.

اعتراض ماهسون و دفاع اوزجان دنیز!

عدم استفاده از نام قاتل در فیلم تنها حاشیه فیلم سینمایی برگن نبود! خواننده مشهور ماهسون Mahsun Kırmızıgül از فیلم برگن انتقاد کرد و گفت: «شما می توانید زندگی یک خواننده را بازی کنید، اما هرگز نمی توانید آهنگ های او را مانند او بخوانید. به محض اینکه این بازیگر در فیلم بیوگرافی با صدای خودش بخواند، سینما را ترک می کنم. وقتی به دیدن هنرمندی که دوستش دارم می روم ، مجبور نیستم آهنگ های آماتور بازیگری را بشنوم که به او زندگی داده است.»

ازیگر و خواننده محبوب اوزجان دنیز، در انتقاد به حرف ها و نظرات ماهسون گفت: «فیلمی که از روی بیوگرافی ساخته می شود کنسرت نیست . چیزی از این فیم انتظار داریم این است که زندگی نامه را به خوبی به تصویر بکشد. اگر بازیگرش خود برگن نیست و یک بازیگر نقش آنها را بازی می کند باید صدایش هم متعلق به خود بازیگر باشد. دوره ی فیلم های قدیمی و صداگذاری تمام شده است. دیگر زشت است که روی صدای بازیگر صدای دیگری بگذارند. فرح با موفقیت از پس یک کار خیلی سخت برآمده است. به او تبریک می گویم.»

ممنوعیت نمایش فیلم برگن

شهردار کوزان، یکی از شهرستان های ترکیه، نمایش این فیلم را ممنوع کرد و گفت: «من به تازگی در مورد فیلم برگن مطلع شدم. یک روز قبل پرسیدم موضوع از چه قرار است؟ و از آنهایی که به سینما علاقه دارند پرسیدم. آنها نیز داستانش را برایم تعریف کردند. اینجا بحث خشونت است چرا باید این خشونت را برای بچه هایم تعریف کنم؟ فیلم هایی مثل این در این شهرستان پخش نمی شود.»

هالیس اوزگور ، قاتل برگن، که به یک برنامه تلویزیونی متصل بود، گفت: «من او را نکشتم، آمریت به قتل کردم. پشیمان نیستم . او زیاد مشروب می خورد. ترانه می خواند. آواز خواندن زن بی ناموسی است. نه یک بار، نه ۵ بار، نه ۱۰ بار به من خیانت کرد! من چون دوستش داشتم با او نبودم. گفت بیا با هم ازدواج کنیم. به او گفتم می‌خواهم تو را بکشم.»

زندگی نامه برگن ؛ از تولد تا شروع خوانندگی

بلگین ساریلمیشر ( ترکی استانبولی: Belgin Sarılmışer‎ ) شناخته شده با نام هنری برگن (ترکی استانبولی: Bergen‎ ) موسیقی‌دان و خواننده سبک ارابسک (عربی فانتزی) اهل ترکیه، در ۱۵ جولای سال ۱۹۵۸ در مرسین به دنیا آمد و در ۱۴ آگوست ۱۹۸۹ به دست همسر خود به قتل رسید.

بلگین ساریلمیشر در سال ۱۹۵۹ در مرسین به عنوان آخرین فرزند یک خانواده با هفت فرزند متولد شد. پس از طلاق والدینش، او به همراه مادرش به آنکارا نقل مکان کرد.

برگن تحصیل در دوره میانی هنرستان را در آنکارا آغاز کرد. اما مدرسه را رها کرد و مدتی به عنوان کارمند دولتی در اداره پست شروع به کار کرد. او آهنگ «باتسین بو دنیا» اورهان گنجبای را به درخواست دوستانش در کافه باشگاه سیمان خواند و یک شب به آنکارا برای تفریح ​​با دوستانش رفت. صاحب کافه که صدای او را پسندیده بود به او پیشنهاد کرد که روی صحنه برود. پس از کار در کافه های زیادی در آنکارا، پیشنهادی را ارزیابی کرد و به آدانا رفت.

برگن و ازدواج با قاتلش!

او با هالیس اوزگور Halis Özgür در آدانا آشنا شد. او هر شب برای این خواننده گل می فرستاد و به کافه ای که برگن در آن کار می کرد هر شب می رفت و از روی میز جلو آواز خواننده را تماشا می کرد. با اصرار و لجاجت اوزگور ، این دو با هم ازدواج کردند. با این حال، وقتی فاش شد که اوزگور با شخص دیگری ازدواج کرده است، برگن به این رابطه پایان داد.

در مصاحبه ای با او در سال ۱۹۸۸، برگن آنچه را که اتفاق افتاد، شرح داد: «من فردی بودم که صحنه را خیلی دوست داشتم، رک و پوست کنده، عاشق هنر بودم. او آدم حسودی بود. ابتدا سعی می کرد احساساتی عمل نکند. اما بعد معلوم شد که این طور نیست. و اولین بار همان جا مورد ضرب و شتم قرار گرفتم. او مرا از صحنه بیرون آورد و در خانه ای حبس کرد.»

ماجرای اسیدپاشی به برگن در یک حمله وحشیانه و بی‌رحمانه

پس از این جدایی، برگن به همراه مادرش به ازمیر می گریزد. هالیس اوزگور ۵۰۰ هزار لیر به یک قاتل اجیر می دهد و او را به ازمیر می فرستد. در شب ۳۱ اکتبر ۱۹۸۲، در دروازه غرفه نیویورک در ازمیر آلسانجاک، برگن قصد داشت به همراه مادرش سوار تاکسی شود که مهاجم اجیر شده سطل اسید را روی خواننده می پاشد. برگن در مصاحبه بعدی خود این رویداد را به شرح زیر توصیف کرد:

«در آن لحظه هر دو چشمم نمی دیدند. من از هیچ چیز آگاه نبودم چون کمی هم مست بودم. فقط این فریاد را می شنیدم که می گفتند آب ببرید! سرنوشت را ببین! آب ها قطع شده است! لباس هایم را پاره کردند و دورم پیچیدند. در آن لحظه، همه چیز آنقدر تاریک بود که نمی توانستم چیزی ببینم، نمی توانستم چشمانم را باز کنم. مدت کوتاهی بعد ماشین تیم امداد از راه رسید. آنها من را به بیمارستان دانشگاه اژه بردند. ۴۵ روز در بیمارستان ماندم و تا زخمم مداوا شود».

 

برگن در این حادثه به شدت مجروح شد. اونور ارول، جراح پلاستیک معروف آن دوره که این رویداد را از مطبوعات دنبال می کرد، داوطلبانه به برگن کمک کرد. برگن را از ازمیر به آنکارا آوردند. اونور ارول در ۱۳ فوریه ۲۰۱۰ وضعیت بیمارش را از روزنامه ملیت به الیف برکوز توضیح داد:

به یاد دارم که حداقل سه بار او را عمل کردم. زیرا ماه ها طول می کشد تا بافت ها در این نوع سوختگی بهبود یافته و پیوند بخورد. پوست برگن را با روش سنباده برداشتند. چشم راستش بیرون زده بود، پلک هایش بسته نمی شد. من یک حفره برای پروتز ساختم که بعدا اضافه شود. بال های بینی از بین رفته بود، غضروف ها آنجا گذاشته شده بودند. از باسنش پوستی به صورتش اضافه شد».

ادامه خوانندگی پس از ماجرای اسیدپاشی

او پس از درمان به دلیل آسیب دیدگی چشم راست، موهایش روی چشم راستش می ریخت و گاهی اوقات صورت خود را با عینک آفتابی می پوشاند. برگن دست از تلاش و خوانندگی برنداشت و با پوشاندن چشم توسط موهایش به کار خود ادامه داد.

این خواننده پس از چهارمین آلبوم استودیویی اش به نام «Acıların Kadını» که در سال ۱۹۸۶ منتشر شد و بازی در فیلمی به همین نام با آلبومی که داستان زندگی خودش را روایت می کند، با نام «زن دردها» شناخته شد. او در طول زندگی هنری اش ترانه های زیادی از خود به جای گذاشت که Sen Affetsen Ben Affetmem, Kader Diyemezsin, Benim İçin Üzülme, Elimde Duran Fotoğrafın, Neden Dönmesin از آن جمله آهنگ ها هستند.

قتل برگن

مدت ها پس ماجرای اسیدپاشی، همسر برگن با پایان یافتن محکومیتش، از زندان آزاد شد. در شب ۱۴ تا ۱۵ آگوست (نیمه شب) سال ۱۹۸۹ ، زمانی که برگن برای تبلیغ آخرین آلبوم خود در راه بود ، با شلیک شش گلوله توسط همسر مطلقه اش در جاده ای در پوزانتی آدانا در سن ۳۱ سالگی به قتل رساند.
مقبره برگن

برگن با داشتن ۶ نمایشنامه بلند، ۱۱ نوار کاست، ۱۲۹ آهنگ و ۱ فیلم ویدئویی در زندگی کوتاه ۳۰ ساله خود، در قبرستان شهر در زادگاهش مرسین به خاک سپرده شد. گورستان تاریخی مدرن در توروس، مرسین برای بازدیدکنندگان باز است.

فیلم سینمایی ترکی برگن

موفقیت برگن به خاطر غم صدایش بود که او را خیلی زود در دل مردم جا کرد. آهنگ های برگن پس از مرگش در بسیاری از آلبوم های مفهومی عربی و نوستالژی گنجانده و توسط هنرمندان بسیاری مانند جیلان ارتم ، ابرو یاشار ، فوندا آرار ، معزز ارسوی ، ایشین کاراجا و امراه بازخوانی شد.

برچسب: برگن

مطالب مرتبط

حامد بهداد
بیوگرافی

حامد بهداد

17 اردیبهشت 1404
بهنوش بختیاری
بیوگرافی

بهنوش بختیاری

15 اردیبهشت 1404
ترانه علیدوستی
بیوگرافی

ترانه علیدوستی

7 اردیبهشت 1404
پست بعدی
گونل زینالوا

گونل زینالوا

محمد رضا هدایتی

بیوگرافی محمد رضا هدایتی

نعیمه نظام دوست

بیوگرافی نعیمه نظام دوست

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 9 =

توصیه شده

۱۰ فیلم برتر

۱۰ فیلم برتر درباره‌ی نسل زد که آن‌ها را تعریف می‌کند

1 سال قبل
لیلا حاتمی

لیلا حاتمی

1 سال قبل
سردرگمی

سردرگمی مخاطبان از سریال‌های نمایش خانگی که ناتمام تمام می‌شوند

1 سال قبل
آغاز فصل چهارم نمایش میدانی «تنهاتر از مسیح» از ۱۶ مرداد

آغاز فصل چهارم نمایش میدانی «تنهاتر از مسیح» از ۱۶ مرداد

1 سال قبل

دسته بندی ها

  • ادبیات
  • بدون دسته
  • بیوگرافی
  • تئاتر
  • رنگارنگ
  • سینما
  • مجسمه‌سازی
  • معماری
  • موسیقی
  • نقاشی

برچسب ها

ادبیات اسکار انتشار اکران بازیگر بازیگران هالیوود بهرام افشاری بیوگرافی تئاتر تئاتر شهر تلویزیون جان کانستبل جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران خانه هنرمندان ایران زخم کاری سه کام حبس سینما سینماها سینمای ایران شاعر علیرضا قربانی فراخوان فروش فسیل فیلم باربی مارگو رابی مجسمه سازی مجسمه‌سازی محمدرضا شجریان معماری موسیقی مولانا نقاشی نقش نمایش خانگی نمایشگاه نقاشی نیما یوشیج همایون شجریان هنرهای نمایشی هوش مصنوعی پرویز پرستویی پژمان جمشیدی کاخ گلستان کنسرت‌ کودکان
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

پر بازدیدترین

مجسمه‌های گره‌ای از انسان به بام رسیدند

موفقیت ۶ کودک ایرانی در نمایشگاه نقاشی بلغارستان

یارانه ۲۵ میلیاردی تجهیز کتابخانه‌ دانشگاه‌های کشور

گره کوری که در یک آلبوم باز شد؛ ثریا قاسمی و قصه «کی بود کی نبود»

زمان انتشار نسخه با کیفیت فیلم سفید برفی مشخص شد

ثبت‌نام بن‌کارت نمایشگاه کتاب شروع شد

اخبار مهم

استقبال از «جنگ شناختی» در نمایشگاه کتاب
ادبیات

استقبال از «جنگ شناختی» در نمایشگاه کتاب

22 اردیبهشت 1404
0

کتاب «جنگ شناختی» از جمله آثار پرمخاطب انتشارات خبرگزاری تسنیم در نمایشگاه امسال است که با استقبال...

فیلمبرداری «اسکورت» به پایان رسید

فیلمبرداری «اسکورت» به پایان رسید

22 اردیبهشت 1404
حامد بهداد

حامد بهداد

17 اردیبهشت 1404
مجسمه‌های گره‌ای از انسان به بام رسیدند

مجسمه‌های گره‌ای از انسان به بام رسیدند

17 اردیبهشت 1404
موفقیت ۶ کودک ایرانی در نمایشگاه نقاشی بلغارستان

موفقیت ۶ کودک ایرانی در نمایشگاه نقاشی بلغارستان

17 اردیبهشت 1404
هفت هنر

خبرگزاری ما خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند.

 

 

خبرهای محبوب
  • استقبال از «جنگ شناختی» در نمایشگاه کتاب 22 اردیبهشت 1404
  • فیلمبرداری «اسکورت» به پایان رسید 22 اردیبهشت 1404
  • حامد بهداد 17 اردیبهشت 1404
خبرهای ویژه
  • استقبال از «جنگ شناختی» در نمایشگاه کتاب 22 اردیبهشت 1404
  • فیلمبرداری «اسکورت» به پایان رسید 22 اردیبهشت 1404
  • حامد بهداد 17 اردیبهشت 1404
خبرهای اخیر
  • استقبال از «جنگ شناختی» در نمایشگاه کتاب 22 اردیبهشت 1404
  • فیلمبرداری «اسکورت» به پایان رسید 22 اردیبهشت 1404
  • حامد بهداد 17 اردیبهشت 1404

 طراحی و اجرا توسط: آریان وب

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • سینما
  • تئاتر
  • نقاشی
  • مجسمه‌سازی
  • موسیقی
  • ادبیات
  • معماری
  • رنگارنگ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن